Welcome to Assams.info Login | Register

Assams
Popular searches: assam, bihu, apsc, assam jobs, assamese video

Fully Solved APSC Prelims 2009 Question Paper – General Studies

Assam Public Service Commission (APSC) Assam Civil Service Combined Competitive Examination 2009 Question paper (General Studies) with answers. Find below the fully solved General Studies (Prelims) Question paper of APSC Examination 2009. Get correct answers with proper approach, strategy and explanation (if any).

Solved APSC Question Paper

Solved APSC Prelims (General Studies) 2009 Question Paper:

1. Habeas corpus writ is associated with

(A) Anticipatory bail
(B) Quashing the order of an administrative authority
(C) An order of freedom of speech
(D) Production of person before the court

Answer: (D) Habeas corpus is a writ (legal action) that requires a person under arrest to be presented before a judge or court.

2. Drip irrigation is mostly practised in India especially for

(A) Tea and coffee
(B) Rice
(C) Wheat
(D) Vegetables (Rabi crops)

Answer: (D) This is an agriculture question. The purpose of drip irrigation is to reduce water consumption or save water. But if we do that with crops mentioned in the first three options, result will be economic loss. But in case of rabi season crops, it is economically feasible and viable.

3. Grey Revolution is associated with

(A) Production of cement
(B) Commercial production of eggs
(C) Productions of sweets
(D) Steel production

Answer: (A) In India, when a revolution is tagged with a color, the color often denotes the end product. In case of agriculture, grey revolution usually denotes fertilizer production. But no such option here. So, we can choose first one from the above options just because of it’s close relation with color grey.

4. The mass of an iron piece when gets rusted

(A) May increase or decrease depending upon temperature
(B) Decreases
(C) Increases
(D) Remain same

Answer: (B)

5. The purest form of gold is

(A) 18 carat
(B) 22 carat
(C) 24 carat
(D) 28 carat

Answer: (C) 18 Carat means 75% purity. 22 Carat means 91.66% purity. 24 Carat means 99.99% purity. There is no 28 carat gold. So, the answer is C, 24 carat.

6. The National Flood Control Programme (NFCP) for flood control in India was launched in the year

(A) 1951
(B) 1954
(C) 1947
(D) 1960

Answer: (B) National Flood Control Programme was started in 1954. It was initiated by Gulzarilal Nanda.

7. The Integrated Wasteland Development Programme (IWDP) is sponsored by

(A) NABARD
(B) Government of India
(C) Asian Development Bank
(D) UNO

Answer: (B)

8. In which Indian State is the hill station Kodaikanal situated?

(A) Andhra Pradesh
(B) Uttar Pradesh
(C) Tamil Nadu
(D) Rajasthan

Answer: (C)

9. Which is the longest river in Asia?

(A) River Surama
(B) River Ob
(C) River Ganga
(D) River Brahmaputra

Answer: (B) This is not the right answer though. China’s Yangtze is the longest river in Asia. It is 6,300 km long. Now let’s come to our options. Surma is 900 km, Ob river of China is 3,650 km, Ganga is 2,510 km and Brahmaputra is 2,900 km long. Now where is 6,300 km and where is 3,650 km. Still if you to pick one option. So, go with Ob (option B) though it is wrong.

10. What is the percentage of oxygen in the earth’s crust?

(A) 92
(B) 50
(C) 61
(D) 45

Answer: (D) Earth crust contains about 46.6% Oxygen. So the close option is D, which is 45% Oxygen.

11. Name the country which is known as the ‘Land of Morning Calm’.

(A) Japan
(B) Korea
(C) Indonesia
(D) Canada

Answer: (B) Korea is called as Land of Morning Calm because of a loose English translation. The Hanja (Chinese) character for Joseon (Romanized form of Korean name) denotes “Land of Morning Calm” in English.

12. What is the precise time taken by the earth for one rotation?

(A) 24 hr
(B) 24 hr 30 min
(C) 23 hr 56 min 4.09 sec
(D) 24 hr 5 min 5.02 sec

Answer: (C) Though we call it a day and a day contains 24 hours, Earth actually takes 23 hours 56 minutes and 4 seconds to complete a rotation on it’s own axis.

13. The total area of Assam is

(A) 80645 km2
(B) 78438 km2
(C) 79012 km2
(D) 77901 km2

Answer: (B)

14. The largest continent in the world is

(A) Europe
(B) North America
(C) Asia
(D) Africa

Answer: (C)

15. Assam State enjoys

(A) Tropical climate
(B) Hot climate
(C) Warm climate
(D) Cold climate

Answer: (A) Climate of Assam is not actually tropical. It is sub-tropical. SO, it is neither Hot/Warm nor Cold. But it is close to Tropical climate. That’s why Option A is the answer.

16. Terai zone is situated at Assam’s

(A) North zone
(B) East zone
(C) South zone
(D) West zone

Answer: (B)

17. The National Park of Assam where the rare white-winged duck (Deohanh) is found is

(A) Nameri
(B) Dibru Saikhowa
(C) Manas
(D) Orang

Answer: (A) Nameri national park is known for White-winged duck, which is the state bird of Assam.

18. What is the name of the new island emerging out of the Bay of Bengal?

(A) Sonali
(B) Dhan Khuli
(C) Purbasa
(D) Uttara

Answer: (C) Purbasha or New Moore or South Talpatti Island emerged in 1970..

19. Which of the following is related to international trade?

(A) EXIM
(B) IIP
(C) FPO
(D) TQM

Answer: (A) EXIM stands for Export-Import Bank of India, which is related with export finance.

20. Of the total geographical area of Assam the total area under forest is

(A) 33 p.c
(B) 22 p.c
(C) 28 p.c
(D) 19 p.c

Answer: (B) As on 2011, Assam forest area was 24.58 % of the total geographical area. The option B is close to that figure.

21. World’s largest producer of gold is

(A) Saudi Arabia
(B) USA
(C) South Africa
(D) Canada

Answer: (C). The right answer is none of the above. South Africa was the largest producer of Gold. But in recent years, China topped the Gold producers list, followed by Australia.

22. When was Mizoram converted into a Union Territory?

(A) 1969
(B) 1972
(C) 1949
(D) 1951

Answer: (B) As a result of North-Eastern Reorganisation Act in 1972, Mizoram became a Union Territory.

23. Which is the world’s longest railway line?

(A) Trans-Siberian line
(B) Texas Railway line
(C) Trans-Austin line
(D) Trans-American line

Answer: (A) Trans-Siberian line connects Moscow and Vladivostock. It’s length is 9,289 km. Started in 1916, the Trans-Siberian railway line continues to expand.

24. For a healthy adult Indian, the Body Mass Index (BMI) Should be in the range of

(A) 11.51 – 18
(B) 18.5 – 24.9
(C) 25-30
(D) None of the Above

Answer: (B)

25. Black hole is an object to be found

(A) at the bottom of oceans
(B) in the sky
(C) inside a current –carrying conductor
(D) None of the above

Answer: (B) Black hole is an area in spacetime from which nothing can escape, including light. Black hole is formed after death of a star.

26. Minimum velocity required by a body to escape earth’s gravitation (escape velocity) is

(A) 9.5 km/s
(B) 11.2 km/s
(C) 13 km/s
(D) 24.25 km/s

Answer: (B) A science question. The escape velocity of Earth is 11.2 km/second.

27. Which one of the following is not an operating system of computers?

(A) Sun 05
(B) BSD
(C) GNEXT/Linux
(D) Windows NT

Answer: (A)

28. Which is the largest moon in the solar system?

(A) Ganymede
(B) Titan
(C) Lo
(D) Callisto

Answer: (A) With 5,268 km diameter, Ganymede of Jupiter is the largest moon in our solar system.

29. Pacemaker is implanted in heart when one of the following is defective

(A) SA node
(B) AV node
(C) Purkinje fibre
(D) Bundle of His

Answer: (A)

30. When a person is undergoing prolonged fasting, his/her urine will contain abnormal quantity of

(A) Fat
(B) Ketone
(C) Amino acid
(D) Glucose

Answer: (B) Ketone bodies (as they are called) are source of energy when a person is undergoing hard exercise or fasting. They are produced in the liver, when fatty acid is broken down. The process of excretion of ketone in urea is called Ketonuria.

31. Science of improving human race is

(A) Eugenics
(B) Epigenesis
(C) Epistasis
(D) Euthenics

Answer: (A)

32. A photon will have less energy, if its

(A) Amplitude is higher
(B) Frequency is higher
(C) Wavelength is longer
(D) Wavelength is shorter

Answer: (C)

33. Liquefied petroleum gas (LPG) is mainly a mixture of

(A) propane and butane
(B) butane and isobutane
(C) propane and isobutane
(D) propane and tetralin

Answer: (A)

34. One of the elements of direct democracy is

(A) Referendum
(B) Equality
(C) Free and fair election
(D) Universal adult franchise

Answer: (A)

35. ‘Purna Swaraj’ resolution of the Congress was adopted on

(A) 26th January, 1930
(B) 26th January, 1931
(C) 26th January, 1929
(D) 26th January, 1932

Answer: (A)

36. Article 80 of the Indian Constitution deals with the formation of the

(A) Rajya Sabha
(B) Lok Sabha
(C) Legislative Council
(D) District Council

Answer: (A)

37. The Fundamental Duties were incorporated into the Constitution of India on the basis of the recommendation of

(A) S.V. Singh Committee
(B) Swaran Singh Committee
(C) C. Hanumantha Rao Committee
(D) None of the above

Answer: (B)

38. In the formal sense, Panchayati Raj was established in Assam in the year

(A) 1961
(B) 1962
(C) 1963
(D) 1964

Answer:

39. The Planning Commission in India was established by

(A) an act of the Parliament
(B) the Constitution of India
(C) resolution of the Central Government
(D) presidential order

Answer: (C)

40. Which of the following methods is not provided by the Citizenship Act, 1955 to acquire Indian citizenship?

(A) By birth
(B) By descent
(C) By registration
(D) By exercising right to vote

Answer: (D)

41. Which of the following types of budgeting is followed in India?

(A) Plural budgeting
(B) Cash budgeting
(C) performance budgeting
(D) Surplus budgeting

Answer: (C)

42. Which of the following Articles of the Constitution of India is related to the independence of the Union Public Service Commission?

(A) Article 323
(B) Article 324
(C) Article 325
(D) Article 326

Answer: (A)

43. Which of the following Schedules to the Constitution of India relates to languages?

(A) 7th Schedule
(B) 8th Schedule
(C) 9th Schedule
(D) 10th Schedule

Answer: (B)

44. The French philosopher Rousseau belonged to the

(A) eighteenth century
(B) sixteenth century
(C) fifteenth century
(D) seventeenth century

Answer: (A)

45. Which of the following can initiate the process of impeachment of the President of India?

(A) Any House of the Parliament
(B) The Lok Sabha alone
(C) The Rajya Sabha alone
(D) The Supreme Court of India

Answer: (A)

46. Which of the following is not a part of the financial management?

(A) Preparation of the budget
(B) Approval of the budget by the Cabinet
(C) Execution and rendering of accounts
(D) Audit and accounts of public expenditure

Answer: (C)

47. Under the Assam Panchayat Act, 1994, the quorum for the meeting of the Gram panchayat is

(A) one-half of the total number of members
(B) one-half of the total number of members present
(C) one-third of the total number of members
(D) one-third of the total number of members present

Answer: (C)

48. Who initiated the Home Rule Movement in India?

(A) Chittaranjan Das
(B) Lajpat Rai
(C) Annie Besant
(D) Maulana Azad

Answer: (C)

49. The Indus Valley Cilvilization belongs to the

(A) Palaeolithic Age
(B) Mesolithic Age
(C) Neolithic Age
(D) Chalcolithic Age

Answer: (D)

50. Who among the following was the first to visit India?

(A) Huen Tsang
(B) I-Tsing
(C) Fa-Hien
(D) Megasthenes

Answer: (D) Greek traveler Megasthenes came to India during Chandragupta Maurya’s rule. It was between 300 – 290 BC.

51. Ahalya Bai was distinguished

(A) Maratha leader
(B) Rajput leader
(C) Sikh leader
(D) Mughal leader

Answer: (A)

52. During which period did the East India Company begin to build up its territorial power in India?

(A) Beginning of the 18th century
(B) Last quarter of the 17th century
(C) Middle of the 18th century
(D) First quarter of the 19th century

Answer: (C)

53. What is the date of the Third Battle of Panipat?

(A) AD 1551
(B) AD 1661
(C) AD 1761
(D) AD 1861

Answer: (C)

54. Which Act transferred power from the Company to the Crown in India?

(A) Act of 1861
(B) Act of 1892
(C) Act of 1858
(D) Act of 1853

Answer: (C)

55. The first railway line in India was laid in

(A) 1852
(B) 1853
(C) 1857
(D) 1885

Answer: (B)

56. The slogan ‘Inquilab Zindabad’ was given by

(A) Chandrashekhar Azad
(B) Muhammad Iqbal
(C) Bhagat Singh
(D) Mahatma Gandhi

Answer: (C) Urdu Poet and freedom fighter Hasrat Mohani coined the term Inquilab Zindabad. So, the close option will be Bhagat Singh. (thanks to Sarfraz Nawaz for his feedback)

57. Which of the following events can be ascribed to the year 1919?

(A) Jallianwala Bagh Massacre
(B) Partition of Bengal
(C) Permanent Settlement of Bengal
(D) Subsidiary Alliance

Answer: (A)

58. In 1826, the Treaty of Yandaboo was sigried by which the British practically occupied Assam from the Burmese, In which year was Burma annexed by the British?

(A) 1837
(B) 1826
(C) 1864
(D) 1891

Answer: We are not clear about the correct answer. Actually in 1886, Burma was made a province of India.

59. Who wrote ‘Vande Matram’?

(A) Muhammad Iqbal
(B) Sarat Chandra Chatterjee
(C) Bankim Chandra Chaterjee
(D) Rabindra Nath Tagore

Answer: (C)

60. The earliest historical dynasty of Assam was that of the

(A) Palas
(B) Varmans
(C) Narakas
(D) Salastambhas

Answer: (B)

61. The first tea company established in Assam was

(A) Jorhat Tea Company
(B) Assam Company
(C) Assam-Bengal Tea Company
(D) None of the above

Answer: (B)

62. The Indian National Congress was founded during the viceroyalty of

(A) Lord Canning
(B) Lord Dufferin
(C) Lord Amherst
(D) Lord Curzon

Answer: (B)

63. ‘Do or Die’ was the slogan during

(A) the Swadeshi Movement
(B) the Non-Cooperation Movement
(C) the Civil Disobedience Movement
(D) the Quit India Movement

Answer: (D)

64. Which of the following Land Settlement Systems was followed in Assam?

(A) Ryotwari
(B) Zamindari
(C) Mahalwari
(D) None of the above

Answer: (A)

65. A. O. Hume was a

(A) Scientist
(B) Social worker
(C) Civil servant
(D) Military commander

Answer: (C) Allan Octavian Hume was a British civil servant who founded the Indian National Congress.

66. The capital of British India was shifted to Delhi in the year

(A) 1908
(B) 1911
(C) 1937
(D) 1947

Answer: (B)

67. Indian National Army was headed by

(A) Netaji Subhas Chandra Bose
(B) General Cariappa
(C) A. G. Khan
(D) M. N. Roy

Answer: (A)

68. The Swadeshi Movement started during

(A) Anti Bengal Partition Movement
(B) Non-Cooperation Movement
(C) Civil Disobedience Movement
(D) None of the above

Answer: (A)

69. If the deepest parts of the ocean are about 10 kilometers and the radius of the earth is about 6400 kilometers, then the depth of the ocean would represent what percentage of the earth’s radius?

(A) Less than 1%
(B) About 5%
(C) About 10%
(D) None of the above

Answer: (A)

70. How are latitude and Iongitilde lines drawn on a globe of the earth?

(A) Latitude lines are parallel and longitude lines meet at the equator
(B) Longitude lines are parallel and latitude lines meet at the equator
(C) Latitude lines arc parallel and longitude linea meet at the poles
(D) longitude lines are parallel and latitude lines meet at the poles

Answer: (C)

71. Which radioactive isotope is most useful for nuclear power generation?

(A) Uranium-238
(B) Uranium-235
(C) Carbon-14
(D) Rubidium-87

Answer: (A)

72. The third most abundant gas in the atmosphere is

(A) Argon
(B) Carbon dioxide
(C) Helium
(D) Hydrogen

Answer: (A)

73. Where is the headquarters of WTO?

(A) New York
(B) Geneva
(C) Rome
(D) Paris

Answer: (B)

74. Who authored the book, India from Midnight to Millennium?

(A) Khushwant Singh
(B) Mira Nair
(C) Sashi Tharoor
(D) Arun Jaitley

Answer: (C)

75. The first regular census in India was carried out in the year

(A) 1861
(B) 1881
(C) 1901
(D) 1911

Answer: (B)

76. Who was the first Secretary-General of UNO?

(A) Dag Harnrnarakjcld
(B) U Thant
(C) Trygve Lie
(D) Javier Perez de Cuellar

Answer: (C)

77. Indira Gandhi Centre for Atomic Research is Located at

(A) Trombay
(B) Kalpakkam
(C) Tarapore
(D) Jaduguda

Answer: (B)

78. The Bhakra Dam is located in

(A) Himachal Pradesh
(B) Haryana
(C) Punjab
(D) Uttar Pradesh

Answer: (A)

79. Which planet takes more time to complete one rotation on its axis than to complete one revolution around the sun?

(A) Mercury
(B) Venus
(C) Mars
(D) Jupiter

Answer:

80. Who chairs the Planning Commission in India?

(A) The President of India
(B) The Vice-President of India
(C) The Prime Minister of India
(D) None of the above

Answer: (C) Prime Minister of India is the chairman of the Planning Commission.

81. Sanjukta Panigrahi was the popular exponent of which Indian clasaical dance form?

(A) Kathak
(B) Kathllkali
(C) Bharat Natyam
(D) Odissi

Answer: (D)

82. Swine flu is caused by

(A) Bacteria
(B) Virus
(C) Protozoa
(D) Fungi

Answer: (B) Swine flu is caused by H1N1 virus.

83. How many members are there in the Rajya Sabha from Assam?

(A) 7
(B) 5
(C) 8
(D) 6

Answer: (A) Assam state of India has 7 Rajya Sabha seats.

84. The States which have common boundaries with Bangladesh are

(A) Bihar, West Bengal, Tripura, Assam
(B) Manipur, Tripura, Assam, Meghalaya, West Bengal
(C) West Bengal, Assam, Meghalaya, Tripura, Mijoram
(D) Manlpur, Assam, Meghalaya, Tripura

Answer: (C)

85. The average gradient of the Brahamaputra within Assam is

(A) 18 cm/km
(B) 20 cm/km
(C) 13 cm/km
(D) 10 cm/km

Answer: (C) Brahmaputra flows from East to West in an average 13 cm/km gradient.

86. Find the odd pair out,

(A) Dheer beel : Dhubri district
(B) Khamrenga beel : kamrup (M)
(C) Tamranga beel : Bongaigaon district
(D) Mer beel : Jorhat district

Answer: (D) Mer beel is in Dibrugarh district of Assam

87. Clouded leopard and capped langur are important animals of

(A) Manas National Park
(B) Nameri Wildlife Sanctuary
(C) Pobitora Wildlife Sanctuary
(D) Boronodi Wildlife Sanctuary

Answer: (A) Manas National Park is a home to both Clouded leopard and Capped langur.

88. The slogan of the Commonwealth Games-2010 held in New Delhi was

(A) Get out and play
(B) Come here and play
(C) Come out and play
(D) Jiyo Utho Badho

Answer: (C)

89. The per capita income of Assam been calculated to be as

(A) Rs. 14,500
(B) Rs. 11,600
(C) Rs. 10,200
(D) Rs. 8,300

Answer: Not sure of any option. Current per capita income of Assam is Rs. 42,036.

90. The National Highway 1 connects

(A) New Delhi and Mumbai
(B) Kolkata and Amritsar
(C) Jammu and New Delhi
(D) Srinagar and Thiruvananthapuram

Answer: Wrong options. National Highway 1 connects New Delhi with Attari in Punjab.

91. Which one of the following States is not touched by Tropic of Cancer?

(A) Madhya Pradesh
(B) Mizoram
(C) Bihar
(D) Chhattisgarh

Answer: (D) Bihar is not touched by Tropic of Cancer.

92. The famous fort sonar killa is located at

(A) Jaipur
(B) Jaisalmer
(C) Jodhpur
(D) Bikaner

Answer: (B) Sonar kila is a popular name of Jaisalmer Fort.

93. Which one of the following is not a tributary to the Indus?

(A) Beas
(B) Chambal
(C) Chenab
(D) Ravi

Answer: (B) Chambal is a tributary of the Yamuna River.

94. Sardar Sarobar Dam is constructed on river

(A) Sutlej
(B) Saraswati
(C) Narmada
(D) Godavari

Answer: (C)

95. Bermuda Triangle is located in

(A) Caribbean Sea
(B) Gulf of Mexico
(C) Gulf of Guinea
(D) Persian Gulf

Answer: (A)

96. Waterloo is located in

(A) Belgium
(B) France
(C) England
(D) Switzerland

Answer: (A) Waterloo is famous for Battle of Waterloo. It was then part of Netherlands but is now in Belgium.

97. The vast grassland of Australia is known as

(A) Prairie
(B) Steppe
(C) Veld
(D) Down

Answer: (D) Australian famous grassland is called Down.

98. Which Strait divides Europe from Africa?

(A) Bosporus
(B) Bering
(C) Dover
(D) Gibraltar

Answer: (D) Bosporus strait divided Europe from Asia. Bering Strait is between Russia and Alaska, USA. Dover Strait separates UK from Europe. Gibraltar Strait separates Morocco in Africa from Gibraltar and Spain in Europe.

99. Who Was awarded the Man of the Series in Cricket World Cup, 2011?

(A) M. S. Dhoni
(B) Tilakratne Dilshan
(C) Yuvraj Singh
(D) Kurnara Sangakara

Answer: (C) Yuvraj Singh was awarded with Man of the Series. (Answer updated)

100. First Indian to win the gold medal in men’s singles tennis at the Asian Games was

(A) Leander Paes
(B) Rohan Bopanna
(C) Somdev Devvarman
(D) Mahesh Bhupathi

Answer: (C)

So, that was the General Studies (Preliminary) Question paper of APSC 2009. Answers with descriptions are provided by Assams.info. We hope you found it useful. Though all questions are reviewed before publishing, we suggest you to cross-reference answers. If you have any doubt or suggestions, don’t hesitate to contact us. Reach us by using the comment form below or leave message on our contact page.

19 comments in “Fully Solved APSC Prelims 2009 Question Paper – General Studies

  1. Illora Chetia Chamua on said:

    Many many thanks.It will help me a lot.Can you upload solved education paper.

  2. Dhruba K Deka on said:

    Thanks a lot. Would you please upload the solved paper of the subject Agriculture .

    Read more: http://www.assams.info/career/2009-apsc-prelims-general-studies-question-paper#ixzz2kJOFJLRt

  3. Kalyani Borthakur on said:

    Lots of thanks for upload G.S.paper.Would u please upload solved paper of Economics.

  4. Diganta Ojha on said:

    Sir,
    Your answer to the q. no.99 is wrong. Man of the tournament was Yuvraj.

  5. Thanks. You are right, it was a mistake. The answer is now updated.

  6. Diganta on said:

    Thanks for posting APSC question paper with answer. It is really helpful for me as I’m appearing in the exam this year. Do you have more question papers? I searched and found nothing. If not, please upload some more question papers.

  7. rini choudhury on said:

    plz view other year like 2010,11,12 general question paper and education question paper of apsc exam

  8. Rasnu Ahmed on said:

    I like it Your APSC question Solving paper,,But plz other preview Year question paper uploaded,,,Thanks A Lot,,

  9. dipanakr on said:

    well odne

  10. MITHUN DEbnath on said:

    thanks it will realy help me

  11. tarali on said:

    thank u very much for posting this paper….

  12. Sarfraz Nawaz on said:

    Inquilab Zindabad was coined by Hasrat Mohani and not Iqbal. The question is wrong.
    However it was pushef into the forefront by Bhagat Singh.

  13. Thanks for your feedback. You are right. Poet Hasrat Mohani coined the term. So, in case of this particular question, the correct answer will be Bhagat Singh.

  14. Pronnoy Das on said:

    Your work is realy appreciable.thanks a lot.do you have chemistry solved paper.

  15. Sorry. Due to time constrain we were unable to publish other APSC question papers.

  16. sangeeta saikia on said:

    thanks a lot.your work is really appreciable.i hope it will help us.do you have political science question papers

  17. Dipankar on said:

    Pls upload 2013 papers please,as exam is over we are waiting for you to upload the paper,so that we can compare with ours.

  18. dikshita kakoty on said:

    thanks.plz plz plz upload 2013 papers also………….

  19. APSC 2013 GS (Prelims) question paper with solutions now available on Assams.info. Find it here: http://www.assams.info/career/2013-apsc-prelims-general-studies-question-paper-part-1

Add Your Comment

*

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better